Objectiu del Blog

"El poble que guarda sa llengua i sa cultura tindrà la clau de la seua llibertat. Qui no les guarde mamprén el camí cap a la esclavitut." J.J. Rousseau


.

lunes, 22 de marzo de 2010

Valencià i català. Són lo mateix?

Lo Rat Penat, l'associació mes antiga de Valéncia parla sobre l'AVLL i la llengua valenciana.

Manifest de Lo Rat Penat posicionant-se en contra de la decisió europea de denominar al valencià baix el doblet català/valencià.

Lo Rat Penat manifesta:

• La seua repulsa per l’intent de certificació en Brusseles de l’unitat de les llengues valenciana i catalana. La malintencionada actitut del tripartit català, apropiant-se de la traducció de l’AVLL de la Constitució Europea, el chantage de Carod-Rovira i l’humillant claudicació del govern socialiste representen un nou atac al patrimoni cultural i històric dels valencians.

• En l’exclusió de la versió valenciana de la Constitució Europea se produïx un atentat a l’Estat de Dret ya que es nega l’Estatut d’Autonomia Valencià i la Constitució Espanyola en quant al reconeiximent de la llengua valenciana com a llengua oficial dins de l’Estat Espanyol.

• Estos reiterats atacs cap a la nostra llengua i cultura valencianes aünen al poble valencià al voltant de totes les entitats culturals valencianistes, entitats que defenen la genuïna parla i història de la llengua del nostre poble.

• LO RAT PENAT insta a l’unió i adhesió de tots els valencians a la llengua valenciana per a fer front comú ad este nou atac, animant als seus socis i a tot el poble valencià a expressar pública i democràticament el seu sentir.

• LO RAT PENAT reitera el seu compromís en la normativa emanada de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i ratificada per tot el valencianisme cultural, normativa que reflexa la tradició llingüística del Regne de Valéncia.

• Finalment, LO RAT PENAT emplaça a l’AVLL a complir en la seua missió de defensa de la llengua valenciana i, en cas contrari, a soles nos queda demanar la seua dissolució.

La Junta de Govern de Lo Rat Penat

No hay comentarios: