Objectiu del Blog

"El poble que guarda sa llengua i sa cultura tindrà la clau de la seua llibertat. Qui no les guarde mamprén el camí cap a la esclavitut." J.J. Rousseau


.

martes, 4 de octubre de 2011

Dividix i venceràs


Es tracta d'una màxima atribuïda per diferents historiadors a distints personages històrics, com Filip II de Macedònia (382-336 a. de C.), Maquiavel (1469- 1627), Lluís XI de França (1423- 1483) la reina francesa Catalina de Médicis (1519- 1589) i Juli César (100 - 44 a. de C) . Tampoc existix constància de l'ocasió en que recorregueren ad ella, encara que se sap que Lluís XI, pronunciara o no la frase, l'aplicà en ses relacions en la noblea. L'emperador enfrontava als uns i als atres i astutament fomentava les disputes entre ells, per a que d'esta forma mai es pogueren confabular en contra d'ell. Puix est és en realitat l'espirit de la màxima dividix i venceràs: procurar la desunió dels potencials enemics com a fòrmula per a dominar-los i/o provocar la seua desaparició.


4 comentarios:

Anónimo dijo...

La desunió del valencianismo es evidente, lo que hace que haya muchos partidos pequeños pero sin ninguna fuerza, los ciudadanos/as están confusos y ante la duda deciden votar a partidos nacionales para asegurarse un voto útil y que no se pierda en partidos políticos que al final no sacan ninguna representación a niveles autonómicos o nacionales.
La subida espectacular de un partido catalanista en las últimas elecciones viene propiciada por esta desunión del valencianismo.

Joan dijo...

tu mateix ho dius.. divideix i venceràs.

I tu col·labores a dividir la germanor entre Catalunya i el País Valencià que existeix, i sens dubte existirà al llarg del temps.
No sé si tu ets així, però la majoria de valencians que obeeixen a les normes del puig i que es fan passar per valencianistes es passen el dia parlant en castellà, ofrenant noves glòries a espanya fent-se passar per valencians de socarrel.
Siga com siga, una abraçada desde Catalunya!

Joan.

llunablava dijo...

No estic d'acort Joan, t'explique. Els valencianistes no lluitem contra la germanor entre Catalunya i el Regne de Valéncia, al contrari, m'agradaria que la nostra situació fora més estable perque podríem dominar el mercat mediterràneu junts. Som pobles que podem ajudar-mos mútuament molt. Pero no estic dispost a que canvieu la nostra llengua, que vos apropieu de les nostres tradicions i que tergiverseu la nostra història. Quan puga estudiar la Llengua Valenciana en classe, quan la web de la GenCat deixe de dir que les falles,la paella, etc. són cultura catalana, quan reconegau que som un poble independent en sa llengua i sa cultura i que volem que aixina continue sent. Llavors, i sols llavors colaborarem sense problemes. Mentres esteu emprenyats en els vostres afanys imperialistes, mosatros lluitarem per la nostra llibertat com a poble.
Un abraç des del Regne de Valéncia.

Anónimo dijo...

Jo tinc dos cultures la valenciana i la castellana i no tinc cap problema,el problema els teniu alguns catalans a l’intentar imposar-nos unes idees i cultura que la majoria dels valencians rebutgem.
llunablava totalment d’acord amb tu,los valencians tenim una llengua i cultura pròpia i no vindran de fora a dir-nos el contrari.
Salutacions des de Cap i Casal